Vier leuke woonprogramma’s op Netflix

Weekend! Heb jij zin om lekker op de bank te zitten en interieurinspiratie op te doen? Misschien zijn deze vier woonprogramma’s op Netflix iets voor jou. 

The World’s Most Extraordinary Homes

De titel dekt absoluut de lading. De twee presentators Piers en Caroline bezoeken de meest bijzondere huizen over de hele wereld. En wat zijn ze mooi! En wat is er goed nagedacht over de architectuur. Zo komt er een huis met een dak gemaakt van een vliegtuigvleugel voorbij (dat is nog eens upcyclen) en een huis die letterlijk tussen de bomen gebouwd is en daardoor hele bijzondere vormen heeft gekregen. Stuk voor stuk prachtige huizen met bijzondere interieurs die gemaakt zijn met respect voor de omgeving. Een absolute aanrader! In de laatste aflevering bezoeken ze Nederland en nemen ze een kijkje in het ‘Dutch Mountain House’. Dit prachtige eco huis laat zien dat duurzaam wonen echt heel erg gaaf is. 

Dutch Mountain House

The Dutch Mountain House
Foto is gemaakt door Mark Seelen en komt van de site van Oomen Ontwerpt

How To Live Mortgage Free

Stel je voor; iedere maand betaal je helemaal niets aan hypotheek of huur maar toch woon je op een hele fijne plek? Dat dit kan laten ze zien in deze serie. Er wordt binnen gekeken bij allemaal verrassende woningen waar mensen dus ‘gratis’ wonen. Van Tiny Houses midden in de natuur tot een prachtig zelf ontworpen en gebouwd pand in hartje Londen, van alles komt er voorbij.

woonprogramma's op netflix

Foto van het Netflix programma ‘How To Live Mortgage Free’

Money For Nothing

In deze serie gaat presentatrice Sarah op zoek naar spullen die niets meer waard zijn en probeert ze er toch weer iets van te maken. Erg inspirerend en ik kreeg gelijk zelf zin om kringloop, marktplaats etc. af te struinen en zelf op zoek te gaan naar ‘niets’ waar je iets van kan maken. Erg leuk is dat je allerlei ambachten voorbij ziet komen van meubelmakers tot stoffeerders en de smid.

DIY inspiratie met het programma Money for Nothing

Foto van het Netflix programma ‘Money For Nothing’

Stay Here

Huur jij wel eens een privé woning van iemand via bijvoorbeeld Airbnb? Ik doe dit regelmatig met mijn gezin en de keus wordt voornamelijk bepaald door de foto’s van een woning. Ziet het er mooi en aantrekkelijk uit? Er staat ook genoeg woningen op dit soort sites die je heel snel weg klikt. In deze serie krijgen woningen in die laatste categorie een enorme makeover om er voor te zorgen dat mensen het juist wel weer gaan boeken. En zo’n makeover is natuurlijk altijd leuk om te zien.

Dit waren mijn tips voor nu, maar er staan nog veel meer woonprogramma’s op Netflix, dus er valt vast nog veel meer te ontdekken. Heb jij een favoriet? Deel het hieronder.

Foto van het Netflix programma ‘Stay Here’

Lees ook mijn andere blogs

0 reacties

Laat een reactie achter

Wil jij meepraten?
Laat gerust een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *